Tourist-Information Treis-Karden
Tel: 004926729157700
Email Email
 
laatst bezocht: ArrowLenus-Mars wandelroute
 
Lenus-Mars wandelroute
Route & touren
Senderos,Excursión temática,Senderismo
St. Castor-Str. 87, DE-56253, Treis-Karden
Treis-Karden, Ferienland Treis-Karden
Tel: +49 2672 915 7700
Fax: +49 2672 915 7696
Algemene informatie
Op de Martberg, tussen Pommern en Karden, lag op een hoogte van ca. 180 m een versterkte nederzetting (oppidum) van de Kelten, die de omvang van een grote stad had. In het centrum van deze nederzetting werd een Gallo-Romeins tempelcomplex aangelegd, waarin de enerverende historie van het Moezelgebied in een samensmeltingproces van de Keltische naar de Romeinse cultuur goed zichtbaar is.
Het heiligdom was gewijd aan de god Lenus Mars, waaraan de Martberg zijn naam te danken heeft.
In de bloeiperiode van dit cultureel complex ( ca. 200 n. Chr.) stonden hier nog veel meer tempels. Na jarenlange intensieve opgravingen werden delen van het tempelcomplex gereconstrueerd. Een rondleiding door zowel het tempelcomplex als de hoofdtempel met prachtige schilderingen in het interieur, is het hele jaar door mogelijk.
Ook de talrijke voorwerpen die werden opgegraven, waaronder duizenden Keltische en Romeinse munten, maar ook wapens en sieraden, geven een indrukwekkend beeld in een cultuur, die hier 2000 jaar geleden tot bloei kwam.
Bij het tempelcomplex en langs de Lenus-Mars route staan informatieborden opgesteld, die de bezoeker en wandelaar kennis laten maken met de archeologische resultaten van de opgravingen en de reconstructies van de diverse onderwerpen van het Keltische Oppidum en de versterkingswerken.


Lenus-Mars wandelroute
De Lenus-Mars wandelroute met een lengte van 5,1 km verbindt de plaatsen Karden en Pommern met elkaar. Op speciaal hiervoor gemaakte borden zal de wandelaar alle interessante wetenswaardigheden kunnen lezen over de opgravingen en het hier destijds aanwezige tempelcomplex.
De houten beelden van Keltische krijgers, een Romeinse vrouw en een kastoor uit de late oudheid staan aan de rand van de weg die naar boven voert.
Op de informatieborden in Karden (aan het eind van de straat "Unter den Weinbergen") en in Pommern ("Am Goldberg" straat) staat een kaart met de totale route afgebeeld.

De wandelroute ken het hele jaar gelopen worden. Stevige schoenen zijn aan te bevelen.

Logiesmogelijkheden vindt de wandelaar in de plaatsen zelf.
Openingstijden
Geen openingstijden gedefineerd
Diversen
Geen informatie beschikbaar
Kaartenpositie