Verkehrsverein Pfälzer Bergland e.V.
Tel: (0049) 6381 424270
Email Email
 
laatst bezocht: ArrowKasteel Lichtenberg
 
Kasteel Lichtenberg
Bezienswaardigheden
Historische monumenten,Burcht,Geo-inrichting,Museum/galerij,Cultuur rondleidingen,Kultur (Saisonverlängerung),Excursie tips,Natuurwetenschappen,Historie,Excursie
Burgstraße 12-19, DE-66871 , Thallichtenberg
Thallichtenberg, Pfälzer Bergland
Algemene informatie

Het oorspronkelijk door de graven van Veldenz en de hertogen van Palts-Zweibrücken gebouwde kasteel gaat terug tot het jaar 1200. Het uitgangspunt was een duidelijke overtreding van de bouwvoorschriften. Voor de graven van Veldenz was er geen toestemming om een kasteel te bouwen op het terrein van de bisschoppen van Reims. Maar ze deden het toch met het oog op zeer praktische gebeurtenis. In plaats van het land alleen in opdracht te bewaken, wilden ze het zelf bezitten. Het is ook gelukt.Omdat nu de tijden vrediger zijn dan in de Middeleeuwen is het niet langer gevaarlijk om het kasteel te naderen. Integendeel, als je iets wilt leren over de traditie van rondtrekkende muzikanten uit de regio, moet je zeker komen.Het kasteel is het hele jaar door vrij toegankelijk. Maak van uw bezoek aan kasteel Lichtenberg een heel bijzondere ervaring.Wij bieden op afspraak rondleidingen door het kasteel en/of museum aan voor families en kleine groepen.Het kasteeldomein beschikt over een moderne jeugdherberg, restaurant en 2 musea: het Musikantenlandmuseum en het Urweltmuseum Geoskop.Het kasteel van Lichtenberg is ook de locatie voor veel evenementen: zoals kruidenmarkt, middeleeuwse markt, middeleeuwse kerstmarkt en vele concerten op het kasteelterrein of in de kamermuziekzaal in de Zehntscheune.
Openingstijden

Die Burganlage ist ganzjährig frei zugänglich. Die Museen sin geöffnet von April-Oktober: 10 - 17 Uhr und von November-März: 10 - 12 und 14 - 17 Uhr. Burgführungen finden von April bis Oktober regelmäßig an Sonn- und Feiertagen um 15.00 Uhr statt. Treffpunkt: Zehntscheune.Für Gruppen auch jederzeit nach Vereinbarung.
Diversen
Geen informatie beschikbaar
Dokumenten
Geen dokumenten beschikbaar.
Kaartenpositie