Tourist-Information Treis-Karden
Tel: 004926729157700
Email Email
 
laatst bezocht: ArrowBuksboom-Wandelpad
 
Buksboom-Wandelpad
Sport & vrije tijd
St. Castor-Str. 87, DE-56253, Treis-Karden
Treis-Karden, Ferienland Treis-Karden
Tel: +49 2672 915 7700
Fax: +49 2672 915 7696
Algemene informatie
Op de steile berghellingen van de Middel- en de Benedenmoezel bevinden zich, tengevolge van het milde klimaat, het meest noordelijke bestand van in de vrije natuur voorkomende Buksbomen van Europa. De in het wild buksboom komt over een oppervlak van ca 300 ha tussen Karden en Müden voor.
Bij een wandeling door de wijnbergen verspreidt zich hier tijdens warme dagen een mediterane geur.
Nog heden ten dage wordt in de Moezelregio de " Palmtak " ter gelegenheid van Palmpasen uit Buksboom twijgen gebonden. Zij worden in huis en op het erf als een boeket opgehangen en verlenen Gods zegen.

Buksboom-Wandelpad ( Lengte 4,1 km )

Het Buksboom-wandelpad verbindt de oorden Karden en Müden. Informatieborden aan de uitgangs-lokaties ( in Karden aan het einde van de Burg Eltz Weg en in Müden bij het vroeg- Frankische Grafveld ) tonen het wegverloop. Op vier themaborden langs de route worden de Buksboom, flora en fauna, St. Castor en het Moezelterrassen landschap nader verklaard.
Vanaf Müden: De wandeling voert U over een brede weg door de wijnbergen en verder over een smal pad tot bij Krailsbach. Bergopwaarts wordt de weg in de richting Karden over meerdere treden voortgezet. Bij de grillhut volgt U het smalle pad en vervolgens wandelt U verder naar Karden.
Vanaf Karden: Volg de smalle wijnbergsweg bergopwaarts tot aan de grillhut. Langs bospaden en bergopwaarts gaand bereikt U de Krailsbach. Vervolgens wordt de wandeling langs smalle wijnbergswegen in de richting Müden voortgezet.
Met de trein bereikt U dan weer Uw uitgangspunt.

Verdere wandeltips zijn de op de kaart rood gemarkeerde wegen. ( Route 2 - 5 )

Omdat de wandelweg ten dele langs smalle wijnbergswegen / rotspaden voert , is het aan te bevelen stevige schoenen, bv. laarzen, en een goede wandelconditie te bezitten.
Openingstijden

Der Buchsbaum-Wanderpfad ist ganzjährig begehbar, jedoch sollte der Wanderweg nur bei trockener Witterung begangen werden. Bei Regen und Nässe ist eine Wanderung hier nicht zu empfehlen.
Diversen
Geen informatie beschikbaar
Kaartenpositie