Tourist-Information Treis-Karden
Tel: 004926729157700
E-post E-post
 
Dina sista steg ArrowVandringsleden Lenus-Mars
 
Vandringsleden Lenus-Mars
Routes & Tours
hiking trail(s),theme hike,hikes
St. Castor-Str. 87, DE-56253, Treis-Karden
Treis-Karden, Ferienland Treis-Karden
Tel: +49 2672 915 7700
Fax: +49 2672 915 7696
Allmän information
Vandringsleden Lenus-Mars
Vandringsleden Lenus-Mars skapades med hjälp av EU-stödprogrammet LEADER+ och delstaten Rheinland-Pfalz som en beståndsdel av MoselErlebnisRoute (Upplevelseled längs Mosel) i semesterregionen Treis-Karden.
Vandringsleden, som är 5,1 km lång, förbinder orterna Karden och Pommern. På informationstavlor finns det mycket intressant att läsa om gruvdriften och bosättningen på tempelanläggningen.
Träskulpturer på en keltisk krigare, en romersk kvinna och en senantik Kastor står i vägkanten i uppförslutningen.
Informationstavlorna i Karden (i slutet av vägen "Unter den Weinbergen") och i Pommern (vid vägen "Am Goldberg") visar en karta över sträckan.
På Martberg, mellan Pommern och Karden, cirka 180 m över Mosel, låg det en keltisk, befäst, storstadsliknande bosättning (oppidum). I centrum av bosättningen utvecklades en galloromersk tempelanläggning, där Mosellandets växlande historia märks i form av en smältprocess från kelterna till romarna.
Tempelanläggningen och Lenus-Mars-leden är försedda med informationstavlor som informerar om arkeologiska forskningsresultat och rekonstruktioner om temaområdena Det keltiska oppidumet och Försvarsanläggningen.
Vandringsleden är öppen hela året. Bra skor rekommenderas.
Ett vandringsblad beskriver vägen och informerar om andra möjligheter till rundvandring, ladda ned på www.treis-karden/Tourismus/Prospektanforderung.
Öffnungszeiten
Keine Öffnungszeiten definiert
Diverse
Keine Information verfügbar
Kartenposition